Öppna Dialog

Oberoende online -Tidning

Maria Butina tillbaka i Moskva

Den ryska medborgaren Maria Butina, som i våras dömdes till 18 månaders fängelse för spioneri i USA, har släppts och deporterats till Ryssland, rapporterar Reuters. Hon erkände i december 2018 att hon agerat som rysk agent i landet, något som dock förnekats av Moskva.

Sa Butina inför journalisterna på flygplatsen.

– Jag är djupt tacksam för allt stöd jag har fått från ryssar som hjälpt mig i både ord och handling, som har skrivit brev till mig och skänkt pengar till mitt försvar, sa en känslosam Butina inför journalisterna på flygplatsen.

Hon lämnade landet tidigt under lördagsmorgonen och möttes av hennes pappa och ett stort mediauppbåd vid ankomsten i Ryssland. Hon fick bland annat ta emot flera blomsterbuketter i ankomsthallen.

Gripandet har ansträngt relationerna mellan USA och Ryssland. Moskva har tidigare riktat hård kritik mot domen och beskrivit den som både orättfärdig och löjlig. Ryska företrädare har också anklagat USA för att ha tvingat fram ett erkännande.

Facebook Comments Box