Öppna Dialog

Oberoende online -Tidning

På nytt släcker Iran ner internet

Efter att oppositionsgrupper i exil uppmanat till protester på torsdagen. Myndigheterna i Iran har stängt av internet i vissa provinser på grund av rädsla för nya demonstrationer som väntas att bryta ut på torsdagen. Det rapporterar nyhetsbyrån ILNA på onsdagen.

Netblocks.org, som övervakar nätsäkerhet, skriver att organisationen har sett en nedgång av användandet av mobila nätverk i Iran på onsdagsmorgonen.

Men en talesperson för kommunikationsdepartementet förnekade att det hade getts order om att stänga ner nätet.

Enligt Amnesty dödades över 300 personer under protesterna i november. Även om iranska staten har medgett att människor dödades under oroligheterna har ingen officiell siffra tillkännagivits. Enligt Reuters, som citerar en källa inom inrikesdepartementet, dödades 1 500 människor, men det är en uppgift som förnekas av staten.

Det här andra gången på kort tid som nätet släcks i Iran. Under protesterna i november släckte den iranska staten ner internet i över en vecka, rapporterar AP.

Facebook Comments Box