Öppna Dialog

Oberoende online -Tidning

Ryssland stänger gränsen mot Kina

Ryssland stänger sin gräns mot Kina efter utbrottet av det nya coronaviruset, det meddelade den ryske premiärministern Michail Misjustin under ett regeringssammanträde på torsdagen, enligt flera ryska nyhetsbyråer.

Förutom att stänga gränsen vidtar Ryssland ett även en rad andra åtgärder i ett försök att stoppa spridningen. Bland annat ska utfärdandet av elektroniska visum till kinesiska medborgare ska tillfälligt stoppas. De elektroniska visumen är lättare att få i vissa gränsområden, som vid gränsen mot Kina.

Ryssland inför även vissa begränsningar i tågtrafiken, enligt ryska nyhetsbyråer. Enbart direkttågen mellan Moskva och Peking ska fortsätta rulla. Sedan tidigare har också ryska charterbolag, efter en uppmaning från ryska myndigheter, slutat sälja biljetter till Kina, och Ryssland planerar att ta hem medborgare. Främst de som är på semester i södra Kina.

Facebook Comments Box