Öppna Dialog

Oberoende online -Tidning

Corona Virus förklarade en global nödsituation

I två dagars tid har Världshälsoorganisationen WHO suttit i krismöte, Det här är en nödsituation i Kina. Men igår , efter sju timmars krismöte klassade Världshälsoorganisationen på torsdagskvällen viruset som internationell fara för människors hälsa – men rekommenderar inga ”onödiga” begränsningar av resande och handel.

igår sägde WHO:s generalsekreterare Tedros Adhanom Ghebreyesus att man kommer att hålla ett brådskande möte om huruvida utbrottet ska förklaras som en global nödsituation – en beteckning som kan leda till ökad internationell samordning.

Antalet döda i coronavirus-epidemin i Kina har nu stigit till minst 213 personer enligt kinesiska myndigheter. Antalet bekräftade smittade har ökat i Kina med 1 700 nya fall under gårdagen och är nu upp i över 7700. Tre av de 200 japanska medborgare som i går evakuerades till Tokyo från den kinesiska staden Wuhan har testat positivt för coronavirus. Det säger nu Japans hälsominister.

Facebook Comments Box