Öppna Dialog

Oberoende online -Tidning

Totalt på söndag 79 personer har dött i Kina, På grund av det nya coronaviruset

Totalt 910 personer har dött i sviterna av det nya efter 79 människors död i går. På måndag morgon fanns 40 540 bekräftade fall av smittade av det nya coronaviruset, varav 40 164 i Fastlandskina. Antalet bekräftat återhämtade från smittan uppgår till 3 383

Det är fortfarande flera pusselbiltar som saknas för att förstå det nya coronavirusets ursprung och spridning. Det är troligt att en djurkälla från en marknad med levande djur i Kina låg bakom några av de första rapporterade mänskliga infektionerna, enligt svenska Folkhälsomyndigheten. Men detta är inte bekräftat.

En av dem som har dött efter att ha smittats av det nya coronaviruset var den kinesiske ögonläkaren och visselblåsaren Li Wenliang, som jobbade vid Wuhan Central Hospital. Redan i slutet av december förra året varnade han för ett nytt sarsliknande virus i Wuhan. I januari testades han själv positivt för det nya coronaviruset. Nyhetsbyrån AFP rapporterar att Kinas antikorruptionsbyrå har tillsatt en utredning efter dödsfallet.

Världshälsoorganisationen har senare också talat om att virusutbrottet tycks ha stabiliserats i den hårt drabbade Hubeiprovinsen de senaste dagarna. Organisationen varnar dock för att det kan få fart igen.

Facebook Comments Box