Öppna Dialog

Oberoende online -Tidning

Presidentvalskampanjerna- Trump och Biden för det mesta oense.

Med mindre än två veckor kvar till valet består Donald Trumps kampanjande fortfarande till stor del av valmöten, även om det sker i mindre skala än före pandemin.

Joe Biden har i sin tur framförallt kampanjat online, även om han också har haft fysiska kampanjmöten. Dessa gästas dock av betydligt färre människor och håller sig strikt till varje delstats regler om folksamlingar.

Sedan pandemin bröt ut på allvar i USA har den sittande presidenten Donald Trump blivit anklagad för att tona ner allvaret, inte minst sedan han själv insjuknat och tillfrisknat i covid-19. Han har bland annat förklarat sig med att han inte vill skapa panik och hysteri bland befolkningen.

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden har å sin sida använt Donald Trumps retorik i sin kampanj, som bland annat går ut på att kritisera hans hantering av pandemin. På Joe Bidens kampanjsajt finns också en plan för hur han anser att covid-19 ska bekämpas.

  • Trump är emot lockdowns, då han anser att de gör mer skada än nytta. Han har sagt att han inte kommer inte kommer genomföra en lockdown om en andra våg uppstår. Istället vill Donald Trump ”släcka eldarna” när och där de uppstår.

Joe Biden säger att han kan stänga ner hela USA – om det behövs.

  • Trump har riktat hård kritik mot Världshälsoorganisationen (WHO) och har också stoppat USA:s monetära bidrag samt hotat med att göra stoppet permanent.

Joe Biden vill återvända till WHO.

Facebook Comments Box